KVKK Metni

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI"ZİYARETÇİ (INTERNET)" AYDINLATMA METNİ
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na göre Dinamik Otom. Gıda Tekstil İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti. (Dinamik Oto) sizinle ilgili kişisel verileri işlemesi sebebiyle veri sorumlusudur. Kanunun Aydınlatma Yükümlülüğü'nü düzenleyen 10'ncu maddesine göre veri sorumluları, kişisel verilerini işledikleri gerçek kişileri bazı konularda bilgilendirmekle yükümlüdür.

İLGİLİ KİŞİ
Kişisel verileri Dinamik Oto tarafından işlenen siz, web sitemizi ziyaret etmeniz sebebiyle Ziyaretçi (Internet) olarak tanımlanmakta ve Kanun tarafından da İlgili Kişi olarak kabul edilmektesiniz.

VERİ SORUMLUSU
Sizinle ilgili kişisel veriler konusunda kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan Dinamik Oto veri sorumlusudur.

İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİNİZ, İŞLENME AMAÇLARI VE HUKUKİ SEBEPLERİ

KVKK Md.5/2a'ya uygun olarak kanunlarda açıkça öngörülmesi sebebiyle
Saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'ndaki Internet Kanunu'na (Madde 7/2) istinaden; 
Ip adresi, bağlantı zamanı, bağlantı bitiş zamanı, kullanılan ıp protokolü, aktarılan veri miktarı ve ziyaret edilen sayfa;
KVKK Md.5/2f'deki ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması sebebiyle ve
Bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi amacıyla;
Ip adresi ve ziyaret için kullanılan cihaz olan kişisel verileriniz tarafımızdan işlenmektedir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN AKTARILMASI
Kişisel verileriniz KVKK Md.28/1 çerçevesinde talep edilmesi halinde aydınlatma yükümlülüğü olmadan ve açık rızanız aranmadan ilgili makamlara aktarılabilir.
Bunun dışında öngörülemeyen durumlarda da kişisel verileriniz kanunlarda açıkça belirtilmiş durumlarda talep edilmesi halinde kanunlarda belirtilen kamu kurumlarına (bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığı kurulları gibi idari makamlara) kanunda öngörülen amaç ve sınırlamalar dâhilinde aktarılabilir.
Kişisel verileriniz, aydınlatma yükümlülüğü olmayan ve açık rızanızı gerektirmeyen yasal yükümlülüklerimizin dışında herhangi bir kurum, kişi ya da kuruluşa aktarılmamaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİN ELDE EDİLME YÖNTEMLERİ
Kişisel verileriniz kâğıt ortamında otomatik olmayan; internet, e-posta, kart okuyucular, kameralar gibi dijital ortamlarda otomatik ya da kısmen otomatik yöntemlerle elde edilmektedir. 
KİŞİSEL VERİLERİNİZLE İLGİLİ HAKLARINIZ
İlgili kişiler kişisel verilerine ilişkin haklarını kullanmak için öncelikle veri sorumlusuna başvurmak zorundadırlar. Kanunun 14'üncü maddesine göre Kişisel Verileri Koruma Kurulu'na doğrudan şikâyette bulunulamaz.
Kanun uyarınca kişisel verilerinizle ilgili olarak
a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
b) Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
c) Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
d) Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
e) İşlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
g) İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme
Haklarınızı veri sorumlusuna başvurarak kullanabilirsiniz.

VERİ SORUMLUSUNA BAŞVURU YÖNTEMİ
Başvurunuzu;
Ferhatpaşa Mah. Üsküdar Cad. G15 Sokak No:148Ataşehir / İstanbul adresine yazılı olarak;
dinamikotomotiv@hs01.kep.tr kayıtlı elektronik posta adresine kayıtlı elektronik posta adresinizi kullanarak;
Güvenli elektronik imza veya mobil imza ile;
Sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinizi kullanarak kvkkbasvuru@dinamikotomotiv.com.tr adresine e-posta göndererek yapabilirsiniz.
Başvuru yapılırken uyulması gereken usul ve esaslar hakkındaki daha detaylı bilgiye Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ'den ulaşabilirsiniz.
Dinamik Otom. Gıda Tekstil İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti.

TAMAM
Dinamik Otomotiv websitesinde kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Lütfen KVKK metnini okuyunuz.